Beren op de kaart

Algemeen Corona Dorpen Stramproy 1 reactie 2 min. leestijd
Knuffelbeer in Tungelroy

Update – In de gemeente Weert verschijnen steeds meer (knuffel)beren achter de ramen. Niet alleen in Tungelroy is de berenjacht geopend, ook in andere wijken en dorpen kunnen kinderen inmiddels volop beren spotten.

Het idee is dat kinderen tijdens een wandeling buiten beren kunnen spotten. De kinderen komen in beweging en hebben daarbij ook nog eens leuk tijdverdrijf. Omdat alleen al in de gemeente Weert tal van beren achter het raam staan kun je lekker lang bezig zijn. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de richtlijnen van het RIVM, zoals het 1,5 meter afstand houden van elkaar, in acht worden genomen.

Er is een landelijke Google Maps kaart waar veel adressen op staan vermeld. Maar deze kaart heeft het maximum van 20.000 beren bereikt. Michiel Maes heeft het initiatief genomen om alle beren van Stramproy in kaart te brengen. Deze Google Maps kaart vind je hier: https://iwdg.nl/2Ulc3LP. Aanmelden van beren kan via: https://www.facebook.com/michiel.maes.5.

Ook de Wijkraad Leuken heeft niet stil gezeten. Ook in Leuken kun je inmiddels super veel beren spotten. Speciaal voor de kinderen is er een beren-afstreepkaart. Je kan deze downloaden en printen via: facebook.com/LeukenWeert/.

Naast de bovengenoemde initiatieven zijn ook elders in Weert tal van beren te spotten. Maak er een leuke en vooral veilige jacht van!

Update

De 12-jarige Sven heeft een ‘berenspotkaart’ van Weert in Google Maps gemaakt.

Inschrijfformulier: https://bit.ly/beerinschrijven
Google Maps kaart: https://bit.ly/berenjachtweert
PDF aankruis formulier: https://bit.ly/berentellen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie