Het NK libre 2020 naar Nederweert

Nederweert – In augustus 2019 kondigde de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) voor deze regio groot nieuws aan: de toewijzing van het NK Libre 2020 aan biljartvereniging BDL in Nederweert. Café-zaal Centraal zal van 13 tot en met 15 maart a.s. strijdtoneel zijn voor dit Nederlandse Kampioenschap.

Met dit Nederlands kampioenschap krijgt Nederweert en de organisatie een groot toernooi binnen haar grenzen. Johan Martens (BDL): “ Wij verwachten gedurende drie dagen een goedgevulde zaal en een geweldige sfeer. Nederweert kent immers een rijke biljarthistorie met o.a. Gieëne Fik, Graat van Doren, Harrie Brinkmans en Wiel van Gemert. Als organisatie willen we bewijzen dat de biljartsport en Nederweert nog steeds een hechte band met elkaar hebben. Laat het NK hiervan een bevestiging worden”.

Opening door wethouder Peter Coolen

De openingshandeling op vrijdag 13 maart as. om 13.40 uur zal verricht worden door wethouder Peter Coolen van Sportzaken. Daaraan voorafgaand vindt de presentatie plaats van de acht biljarters die zich voor de finale hebben geplaatst.

Acht finalisten

Het kampioenschap -Libre klein 1e Klasse- wordt betwist door acht biljarters uit geheel Nederland die zich via de district- en regio finales geplaatst hebben. De finalisten zijn: Tim Schönherr (Hilversum), Ludo Cloots (Barendrecht), Rob de Cler (Arnhem), Sjaak Cleven (Broekhuizenvorst), Pierre Pauwe (De Lier), Piet Driessen (Deventer), Karel v.d. Berg (’t Veld), Piet Swart (Joure). Zij spelen ieder zeven partijen. De meesten zijn aan elkaar gewaagd. Een spannende strijd lijkt gewaarborgd!

Programma

Op vrijdag beginnen de wedstrijden om 14.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. De biljart-arena is ingericht met twee wedstrijdtafels, zitplaatsen voor de toeschouwers en een plek voor het wedstrijdsecretariaat. Er worden in totaal 28 partijen gespeeld verdeeld over 7 ronden. De arbitrage wordt verzorgd door District Kempenland. Tijdens de huldigingsceremonie op zondag 16.30 uur zal het Wilhelmus live ten gehore worden gebracht door het Weerter Mannenkoor.

Organisatie

BDL heeft voor dit evenement een eigen NK commissie in het leven geroepen die al enkele maanden bezig is met de voorbereidingen. Johan Martens (voorzitter): “Het is prettig om mee te maken dat instanties en bedrijven zo spontaan willen meewerken om dit rond te krijgen. Een 20-tal sponsoren steunen ons financieel en/of materieel en ook het College van Nederweert heeft een subsidie toegekend”.

Supporters, toeschouwers zijn welkom bij de wedstrijden. De toegang is gratis.