Junior Molenaars op Anna Molen Keent

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Heb je belangstelling voor techniek? Heb je interesse in weer en wind, wolken en regen of interesseer je je voor erfgoed, oude gebrouwen, ambachten en tradities? Of misschien vind je zo’n oude molen wel interessant. Dan is Junior Molenaar op de Sint Annamolen, Molen van Keent in Weert misschien wel wat voor jou.

De vrijwillige molenaars en de molengidsen op de Anna Molen Keent vinden het belangrijk om jongeren op een actieve manier kennis te laten maken met het molenerfgoed. Leren waarvoor een molen dient, hoe een molen werkt, draait en maalt en vertellen over zaken als duurzaamheid, windenergie, gezonde voeding en techniek. Daarvoor zijn de vrijwilligers van de Anna Molen Keent in 2018 gestart met het project Junior Molenaars. Inmiddels doen zeven jongens, iedere 2e woensdag van de maand, aan dit project mee.

Ook in 2020 gaan we op de Anna Molen Keent met plezier door met Junior Molenaar. Tijdens de maandelijkse Junior molenwoensdag, van maart tot december, gaan de Junior molenaars samen met de molenaars en molenvrijwilligers in de molen aan de slag. Daarbij leren jullie veel over de molen. Extra in het molenjaar 2020 is dat we met de groep óók op werkbezoek gaan bij twee of drie andere molens binnen Kempen~Broek zoals een bij olieslagmolen en een watermolen. En we gaan eens bij de molenbouwer kijken. Ook zal er dit jaar echt gemalen worden.

Voor 2020 hoopt de Anna Molen opnieuw enkele jongens en meisjes als nieuwe Junior Molenaars te mogen verwelkomen. Meisjes en jongens uit alle Kempen~Broek gemeenten zijn welkom. Dus niet alléén uit Weert maar ook uit Cranendonck, Nederweert, Leudal en de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Pelt, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Vind je het leuk om één woensdagmiddag in de maand, ook met je handen, echt actief op de molen bezig te zijn en veel over de molen te leren en ben je tussen de 8 en 12/13 jaar? Dan moet je zeker op woensdag 11 maart of zondag 5 april naar de startmiddagen voor de Junior Molenaars 2020 komen. We beginnen die woensdagmiddag en zondagmiddag om 14.00 uur. Je kunt je die dag op de molen aanmelden maar dat kun je ook nu al online doen via: https://tinyurl.com/yxxmmcz3

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie