Ingegraven mini-drugslab in bosgebied

Update – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zondag gealarmeerd voor een afvaldumping op de Galgenbergweg.

In een bosperceel aan een zijweg, de Roeventerpeelweg, was door wandelaars een grote IBC-container aangetroffen. Bij de container werden een chemische lucht waargenomen en uitslaande dampen waargenomen.

Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) kwam ter plaatse om metingen te verrichten. Vermoedelijk betreft het drugsafval afkomstig van een productielocatie van drugs. De politie doet nader onderzoek.

Update

In het bosgebied is een bijzondere situatie aangetroffen. Vermoedelijk is op de betreffende locatie speed geproduceerd. De IBC-container (1000 liter vat) was ingegraven. Daarnaast stonden er diverse blauwe vaatjes in de uitgegraven kuil. De kuil was afgedekt met een houten plaat en takken.

De omgeving is veilig gesteld en het onderzoek duurt voort.

Video via Youtube

https://youtu.be/vvO3WFIQG1A