Coronacijfers volgens het RIVM

Algemeen Corona Cranendonck Leudal Reageer 1 min. leestijd

Sinds gisteren zijn in Nederland 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen in Nederland op 4204. Onder hen zijn 988 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

43 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Regio Weert

Volgens het RIVM zijn 7 mensen uit de gemeente Weert besmet met het virus, 8 uit Nederweert, 13 uit Cranendonck en 22 uit Leudal. Gisteren was dat respectievelijk: 7 (Weert), 7 (Nederweert), 11 (Cranendonck) en 20 (Leudal).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie