Humankind pakt zwerfafval aan

Foto: eerdere opschoonactie met Moonen Packaging in park Aan de Bron

Vanaf heden hebben de kinderen van Humankind locatie BSO Waterval de wijk Groenewoud geadopteerd. Dit houdt in dat zij actief een bijdrage leveren aan het schoonhouden van deze plek in Weert. Als de kinderen van nu inzien dat zomaar weggooien nooit een optie is, is zwerfafval in de nabije toekomst verleden tijd, zo hopen de initiatiefnemers.

Als Supporter van Schoon zet Humankind zich landelijk in voor een schonere wereld en omarmt zij het nieuwste initiatief van Nederland Schoon: Adopteer een buurt. De kinderen van BSO Waterval komen in actie tegen zwerfafval in de directe omgeving en hebben Groenewoud geadopteerd. Dit houdt in dat zij in de week van 16 t/m 20 maart op pad gaan met vuilniszakken, prikkers en bezems en verzamelen wat zij tegenkomen. Goed voor mens en natuur. Op donderdag 19 maart hebben z emet de BSO een grote schoonmaak actie dan komen een 50 tal kinderen van BSO Waterval gezamenlijk in actie, ze starten deze middag om 15.30 uur in park Aan de Bron aan de Maaslandlaan.

Humankind en Nederland Schoon zijn begin 2019 een intensieve samenwerking aangegaan, met als inzet bewustwording van kinderen van de eigen rol bij het voorkomen van zwerfafval. Beide organisaties zien gedragsverandering als sleutel tot een schonere wereld.

Humankind (voorheen Kinderopvang Humanitas) is de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en -ontwikkeling in Nederland. Liefde voor de wereld, zorg en respect voor de leefomgeving vormen een wezenlijk aspect van visie, ambitie en werkwijze van de organisatie.