Man stal geldkist kienavond

Gisteravond kwam bij de politie een melding binnen van een diefstal in het clubgebouw van Wilhelmina ’08 aan de Drakesteyn in Weert. Hiervoor werd vervolgens een Burgernet-bericht verstuurd in verband met een zoekactie.

Rond 19.30 uur kwam een man binnen die in eerste instantie een entreebewijs voor een kienavond wilde kopen, maar al gauw vertelde dat hij geen geld bij zich had. Vervolgens pakte hij de geldkist die op het tafeltje stond en zette het op een lopen richting de Beatrixlaan. Over het geldbedrag dat in de geldkist zat worden geen mededelingen gedaan.

Een achtervolging door een persoon uit het clubgebouw stokte bij de Maaseikerweg en de dader is de wijk Graswinkel ingevlucht. Er ontbreekt tot op heden elk spoor. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Het signalement luidt als volgt: man, circa 20 jaar oud, licht getint, baardje, zwarte pet, zwarte jas, donker blauwe spijkerbroek.