Leergeld Weert hielp 724 kinderen

De stichting Leergeld Weert e.o. heeft in 2019 liefst 724 verschillende kinderen uit Weert, Nederweert en Cranendonck geholpen die opgroeien in armoede. De hulp bestond uit het betalen van contributies van (sport)verenigingen, zwemlessen, binnen- en buitenschoolse activiteiten en het beschikbaar stellen van fietsen en computers.

De kosten van deze hulpverlening waren in 2019 ruim 199 duizend euro. Deze gelden zijn afkomstig van sponsoren, de drie gemeenten en de provincie Limburg. Hieruit blijkt dat de aandacht voor armoede gelukkig erg groot is. Leergeld heeft in 2019 maar liefst 8% meer kinderen kunnen helpen dan in 2018. Leergeld werkt hierbij nauw samen met andere organisaties zoals Jeugdfondsen Sport en Cultuur, Jarige Job en Kinderhulp om zoveel mogelijk kinderen in onze regio een goede start te kunnen geven.

Door de hulp kunnen de kinderen deelnemen aan zwemmen, sportverenigingen en beschikken over een computer of fiets. Maar ook schoolkosten, deelname aan cultuur en welzijn zijn vergoed. Leergeld heeft in 2019 fors minder inkomsten gehad dan uitgaven, dus bijdragen van gemeenten en sponsoren zijn van harte welkom.

Ook in 2020 verwacht Leergeld Weert e.o. in alle drie de gemeenten wederom hulp te bieden aan vele kinderen, mede ook door onzekere economische tijden die na de Coronacrisis volgen. Helaas groeien er nog teveel kinderen op in armoede, waardoor zij onvoldoende kunnen deelnemen aan de samenleving.

Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Hierdoor zijn de overheadkosten nog geen 3%. Meer informatie kun je lezen op www.leergeld.nl/weert. Hier is ook het Jaarverslag 2019 in de vorm van een factsheet en voorzien van praktijkvoorbeelden te lezen. Via de website kunnen ouders ook aanvragen doen voor hulp.