Levering van medicatie in Weert

De Weerter apotheken doen er alles aan om de levering van medicatie te garanderen. Daarom nemen ze diverse maatregelen om de veiligheid van de cliënten en van de eigen apothekersassistenten in acht te nemen.

Ben je verkouden? Blijf thuis!

Allereerst daarom deze dringende oproep voor iedereen die verkouden is, moet niezen, (licht) moet hoesten, keelpijn of een loopneus heeft: blijf thuis en kom niet naar de apotheek. Misschien is het mogelijk dat iemand uit de omgeving zonder klachten (familie, vriend of buur) de medicatie ophaalt.

Heb je klachten maar kan niemand de medicatie ophalen? Bel of mail dan naar de apotheek voor de mogelijkheden, zoals levering via de afhaalkluis of contactloze bezorging aan huis. Dit kan ook door de brievenbus.

Levering via afleverloket en/of andere maatregelen

In de diverse apotheken zijn zo meer maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona virus te beperken, kijk op de website van uw eigen apotheek. Enkele maatregelen zijn:
– Levering via het dienstloket
– Levering via de afhaalautomaat: met een code die u per sms of mail krijgt kunt u aan de buitenkant van de apotheek de medicatie contactloos ophalen
– Alleen pinnen
– Afstand houden van elkaar en van de balie
– Bezorging van medicatie: alles gaat contactloos. De bezorger belt aan, neemt afstand. Daarna is het mogelijk het pakketje op te pakken. Let er op dat medicijnen ook vaker in de brievenbus bezorgd kunnen worden.
– Eventuele aangepaste openingstijden: kijk op de website van de apotheek
– Er mogen maar een max aantal bezoekers naar binnen

Hoeveelheid medicijnen

Iedereen heeft zijn medicijnen nodig. Daarom geven ze de normale hoeveelheid medicijnen mee, en niet voor een langere periode.

Tot slot

Alle Weertenaren kunnen op de apotheken rekenen. Om goede zorg te kunnen blijven leveren, vragen ze de genomen maatregelen te respecteren.