Nijpend tekort aan mondkapjes

Limburgse ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgverleners hebben een nijpend tekort aan mondkapjes (FFP1 of FFP2) en witte wegwerpoveralls.

Met name veel veehouders hebben deze artikelen in huis in verband met hun werkzaamheden, aldus de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Heb je mondkapjes of overalls die je kan missen? Vul dan het formulier in via de website van de LLTB, dan maken ze een afspraak om ze persoonlijk bij je op te halen.

In tijden van crisis komt het erop aan elkaar te helpen. Voor de agrarische sector is dit een gelegenheid om te laten zien dat ze staan voor wat ze zeggen. Boeren en tuinders houden Limburg gezond. Dat is hun belofte aan de samenleving. Dat gaat verder dan de gezonde voeding die ze produceren, die verse bos bloemen op tafel of onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. Het houdt tevens in dat ze er zijn in tijden van nood en tijden waarin ze het zelf lastig hebben.

Kun je dus wat missen? Vul dan dit formulier in: https://iwdg.nl/2IQ16LJ. De LLTB zamelt alle spullen in en zorgt dat deze per direct worden geleverd aan het St. Jans Gasthuis in Weert. Zij zorgen in overleg met de GGD en de veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg dat ze op de juiste plek terecht komen.

Afgeven bij brandweerkazernes

Je mag de mondkapjes ook afgeven bij de brandweerkazernes in Limburg-noord. De kazernes zijn vandaag tussen 14:00 en 15:00 open voor inname van deze maskers.

Jouw hulp wordt zeer gewaardeerd!