NL Alert ook als app beschikbaar

NL Alert, het digitale ‘luchtalarm’ van Nederland, is sinds deze week ook als app voor iOS beschikbaar. Ook voor Android-toestellen is de app beschikbaar.

Met NL-Alert kan de overheid jou gericht waarschuwen en informeren tijdens een ernstig incident bij jou in de buurt. Je ontvangt een NL-Alert bijvoorbeeld bij een grote brand, bij een incident met explosiegevaar, een terroristische aanslag, een gaslekkage of noodweer. In het NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden.

De NL-Alert app is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met de Veiligheidsregio’s. De NL-Alert app stuurt je een bericht in het geval van een ernstig incident in jouw nabije omgeving. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om ook NL-Alerts voor bepaalde voorkeurslocaties in te stellen, bijvoorbeeld je woonplaats. Daarnaast toont de app het een overzicht van de NL-Alerts van de afgelopen 7 dagen.

Let op! Schakel de noodmeldingen op uw telefoon niet uit als u de NL-Alert app geïnstalleerd hebt. De app dient als aanvulling op de standaard berichtgeving via de noodmeldingen op uw telefoon.

> Download voor iOS:
https://apps.apple.com/nl/app/apple-store/id1496107876?mt=6

> Download voor Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.beeproger.nlalert