Politiek café verschoven

Het Politiek Café met Lilianne Ploumen op 6 maart in Theater de Huiskamer wordt verplaatst naar zaterdag 28 maart 2020. Lilianne Ploumen heeft tot haar grote spijt laten weten dat zij andere politieke verplichtingen heeft. De nieuwe datum is: zaterdag 28 maart. Aanvang: 15.00 uur

Lilianne Ploumen (58), lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA en oud-minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is op zaterdag 28 maart te gast tijdens het eerste Politiek Café in Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b in Weert. Aanvang: 15.00 uur. De toegang is gratis.

Programma:
15.00 uur: Welkomstwoord door José Meijer, voorzitter PvdA afdeling Weert;
15.05 uur Kort interview met Lilianne Ploumen
15.20 uur: spreekbeurt Lilianne Ploumen over ‘de nationale en internationale actualiteit’.
16.00 uur: vragen/discussie met publiek
17.00 uur: nazit.

Over Lilianne Ploumen
Lilianne Ploumen is een Nederlandse politica en lid van de Partij van de Arbeid. Ze is geboren in Maastricht in 1962 en woont thans in Amsterdam (Nieuw West). Sinds 23 maart 2017 is zij lid van de Tweede Kamer, met in haar portefeuille ‘Buitenlandse Zaken en Gezondheidszorg’.

Lilianne Ploumen heeft diverse functies bekleed, zowel binnen- als buiten de PvdA. Zo werd ze in 2004 benoemd tot directeur van de ontwikkelingsorganisatie Cordaid, lid van de directieraad van Stop Aids Now! en was zij vice-voorzitter van de Evert Vermeer Stichting, de internationale afdeling van de PvdA. Van 2007 tot 2011 bekleedde zij de functie van partijvoorzitter van de PvdA. . Van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 was Ploumen minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte II.