Rook brengt ‘drugslab’ aan het licht

Update 11.05u – (Foto’s) In een loods aan de Leukerstraat is een productielocatie voor synthetische drugs (in de volksmond ‘drugslab’ genoemd) ontdekt.

De productielocatie voor synthetische drugs kwam maandagavond, iets voor middernacht, aan het licht. Mogelijk door een fout in het productieproces was er flinke rookontwikkeling ontstaan. Deze stinkende rookwalm trok over de wijk Leuken waarna buurtbewoners de brandweer alarmeerden.

De brandweer en politie gingen ter plaatse om op onderzoek uit te gaan en kwamen uit bij de loods. In de loods stond materiaal om synthetische drugs te produceren. Ook werd er een zeecontainer met daarin IBC-container en vaten met chemische vloeistoffen ontdekt.

Een 46-jarige man, die in de buurt van de loods aanwezig was, werd aangehouden. Een team van het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ter plaatse en doet momenteel onderzoek. De productielocatie zal zo snel mogelijk worden ontmanteld.

Update

Het lab was ingericht in een zeecontainer die zich in de loods bevond. Er werd amfetamine geproduceerd.

Eerder drugsdelict

De politie heeft al eerder voor de deur gestaan bij de betreffende loods. In 2015 werd er een hennepkwekerij aangetroffen. Destijds was de loods verdeeld in 5 compartimenten. Vier compartimenten waren voorzien van een professionele hennepkwekerij, de andere ruimte werd gebruikt als droogruimte en opslag.