Scholen, kinderopvang en horeca dicht

Leeg klaslokaal

De Nederlandse overheid heeft zondag een aantal ingrijpende maatregelen aangekondigd om verspreiding van het corona-virus verder te voorkomen. Scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs gaan dicht.

Tijdens een speciale persconferentie gaven minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media een toelichting over de maatregelen.

Vanaf 16 maart t/m 6 april (komende drie weken) zullen scholen en kinderopvang hun deuren sluiten. Kinderen van ouders die werkzaam zijn bij vitale beroepen (o.a. brandweer, politie en zorg) kunnen gewoon naar school. Onderwijspersoneel die niet ziek zijn kunnen evengoed naar hun werk om het onderwijs te organiseren voor kinderen die thuis zitten.

Alle bestaande maatregelen worden overigens t/m 6 april verlengd. Als extra maatregel is ook besloten dat alle eet- en drinkgelegenheden dicht moeten vanaf vanavond 18.00 uur t/m 6 april 2020. Ook sport-, fitness, sauna’s en sexclubs moeten deze periode hun deuren sluiten.

Al richtlijn vraagt de overheid om 1,5 meter afstand te bewaren met andere mensen. Daarnaast vraagt met om niet te gaan hamsteren in supermarkten.