Sef Jungheim naar kwartfinale NK

Algemeen Sport Weert Reageer 4 min. leestijd

(Foto’s) Op zaterdag 7 en zondag 8 februari werden er kwalificatiewedstrijden en de achtste finale voor de turners uit de 1e, 2e en 3e divisie. Deze wedstrijden waren in Sporthal de Dreef in Waddinxveen. Voor Tensor Turnen uit Weert reisden onderstaande turners af naar Waddinxveen om de strijd aan te gaan voor een felbegeerde plekje in deze landelijke NK cyclus.

Eerste generale repetitie voor de halve finale

Op zaterdagmorgen mochten de mannen van de 1e divisie onderbouw hun wedstrijdseizoen starten. Voor de 1e divisie instap mocht Milan Beek aantreden en voor de 1e divisie pupil waren dit Stan Smits van Waesberghe en Niels Boelens. Vanwege de lage deelnemersaantallen in de 1e divisie waren de heren direct al geplaatst voor het nationale circuit en moesten ze het dus meteen opnemen tegen de beste jongens van Nederland.

Bij de instappers werd Milan uiteindelijk 17e. Stan en Niels werden bij de pupillen respectievelijk 16e en 18e. De beste 24 jongens gebaseerd over de twee kwalificatiewedstrijden gaan door naar de halve finale van het NK. Dit was zogezegd de eerste generale repetitie op weg naar de halve finale. Op zondag 5 april is de tweede wedstrijd en zullen de mannen weer hun uiterste best moeten gaan doen.

Kay Driessen verbreekt oude clubrecord van Tensor

In wedstrijd 3 van de zaterdag mocht de 2e divisionist jeugd Kay Driessen en senior Xander Koole de Tensor eer hooghouden. Voor hen was het de eerste van drie kwalificatiewedstrijden. Vorig seizoen gooide Kay al hoge ogen met zijn moeilijke oefeningen. Hij turnde een geweldige serie en verbrak hiermee het oude clubrecord van Tensor bij de categorie jeugd. Hij kwam tot een totaal van 65,400 punten op de meerkamp wat hem een hele mooie 6e plaats opleverde.

Xander had zich door zijn blessure niet optimaal kunnen voorbereiden. Hierdoor kon hij helaas niet alle toestellen turnen. Ondanks dit waren er enkele persoonlijke overwinningen. Met deze opgedane wedstrijd ervaring kan hij zich weer richten op de volgende kwalificatiewedstrijd.

Geweldig debuut voor Sef Jungheim

Op zondag was het in de tweede wedstrijd van de dag de beurt aan Sef Jungheim. Sef heeft dit jaar de overstap gemaakt van de voorgeschreven oefenstof naar de keuze-oefenstof. Dit is altijd een grote stap en hiervoor heeft hij de afgelopen maanden dan ook hard getraind. Als debutant in de jeugd 3e divisie haalde hij een hele mooie score. Helaas net te weinig voor het podiumplaats maar wel een prachtige en zeer verdiende 4e plaats. Sef is door naar de kwartfinale welke over twee weken gehouden wordt in Ede.

Voorzichtige start junioren

Tijdens de vierde en tevens laatste wedstrijd van dit weekend was het de beurt aan de 2e divisie junioren Jonah Franzen, Rik Kneepkens, Kaj Peek en Coen Gielen. Deze heren hebben drie kwalificatiewedstrijden om zich te plaatsen voor de meerkamp- of toestelfinales.

Rik werd uiteindelijk 18e, Jonah 17e, Coen 15e en Kaj viel nog net binnen de top 10 met een 10e plaats. De mannen hebben een mooie maar voorzichtige start gemaakt met deze wedstrijd. Ze zijn nog niet zeker van hun plaatsen en moeten zich alweer verder voorbereiden want over twee weken wacht alweer de turnvloer in Ede.

Voor een uitgebreid verslag en meer info zie www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie