Ouderenuurtje bij Jumbo Heerschap

Vanaf maandag 23 maart biedt Jumbo Heerschap ouderen de mogelijkheid om tijdens een speciaal ouderenuurtje boodschappen te doen. Deze maatregel wordt getroffen om zo deze doelgroep ook de kans te geven veilig en prettig boodschappen te kunnen doen.

Ouderenuurtje

In navolging van diverse andere supermarkten, is Jumbo Heerschap vanaf maandag elke ochtend van 7.30 tot 8.30 uur alleen geopend voor oudere klanten. Alle zes supermarkten van Jumbo Heerschap in Heythuysen, Nederweert en Weert bieden deze mogelijkheid. Dat betekent dat de andere klanten om 8.30 uur in plaats van de normale openingstijd van 8.00 uur kunnen komen winkelen.

Hiermee geeft Jumbo Heerschap gehoor aan een oproep van minister Eric Wiebes van Economische Zaken. Wiebes vroeg supermarkten een uur te reserveren voor oudere klanten.

Verantwoordelijkheid nemen

“Wij vragen met klem de medewerking van onze trouwe klanten om dit te laten slagen. Wij geven onze klanten ouder dan 65+ / 70+ graag de mogelijkheid om rustig te kunnen winkelen en vragen daarom de andere klanten pas vanaf 8.30 uur te komen.” aldus Stan Heerschap. “Mijn medewerkers zijn enorm druk bezig om de winkel gevuld én op orde te houden. Onze caissières en vakkenvullers zijn geen politieagenten, dus wij vragen de klanten zelf hun verantwoordelijkheid hierin te nemen en geen misbruik hiervan te maken om zo deze kwetsbare doelgroep de kans te geven rustig hun boodschappen te doen.”

Maatregelen

Jumbo Heerschap heeft al meer maatregelen genomen om zoveel mogelijk veilig boodschappen te kunnen doen. Zo worden klanten opgeroepen zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen, alleen te komen als je fit bent en met pin te betalen. Daarnaast wordt er in de winkel geattendeerd op de 1,5 meter afstand die gehouden moet worden en kunnen klanten hun winkelwagens en scanners naar behoefte, nogmaals schoonmaken. Ook zijn er bij de kassa’s plexiglas schermen opgehangen zodat er zo min mogelijk risico is voor de klant en de medewerkers. Deze maatregelen verkleinen volgens het RIVM de kans op verspreiding.

Voor het laatste nieuws kijk op www.jumboheerschap.nl/belangrijknieuws of volg de Facebookpagina van de Jumbo Heerschap winkel in jouw buurt.