Twee aanhoudingen na achtervolging

De politie heeft gisterenavond, na een langdurige achtervolging en zoektocht door Midden- en Noord Limburg, twee mannen (38 en 51 jaar oud) aangehouden.

De achtervolging startte rond 19.40 uur in Weert nadat een automobilist en zijn bijrijder er tijdens een controle vandoor gingen. De auto waarin zij zich begaven bleek eerder gestolen te zijn in Velden. Na een zoektocht kon het tweetal rond 21.20 uur in Venlo aangehouden worden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de vluchtpoging lapte de bestuurder van de vluchtauto verschillende verkeersregels aan zijn laars. Zo negeerde hij rode verkeerslichten en liep de snelheid hoog op. Samen met zijn bijrijder kon hij, mede dankzij de inzet van de Zulu (politiehelikopter), in Venlo worden aangehouden nadat de auto tegen de voorgevel van een woning aan de Karbinderstraat was gecrasht. Niemand raakte daarbij gewond.