RIVM: 4 besmettingen in Weert

Algemeen Corona Weert Reageer 2 min. leestijd

Elke dag plaatst het RIVM statistieken over het aantal besmettingen in Nederland. Dit wordt op een landkaart per gemeente weergegeven. Lange tijd bleef het aantal besmettingen in Weert op 0 staan, tot vandaag. In Weert zijn volgens het RIVM 4 mensen besmet met het virus, maar ze geven zelf al aan dat het aantal veel hoger zal liggen.

Helaas maakte de GGD vanochtend ook al bekend dat het coronavirus het leven van twee Weertenaren heeft geeist.

Sinds gisteren zijn in Nederland 534 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Volgens het RIVM zijn vier personen met de woonplaats Weert besmet met het virus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen in Nederland op 2994. Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

30 patiënten in Nederland zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353).

Volgens het RIVM zijn in Weert 4 besmettingen geteld, in Cranendonck 8, in Nederweert 7 en in Leudal 16.

Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Of er al mensen zijn genezen, is onbekend. Deze cijfers worden (nog) niet gedeeld door de overheid.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie