Veel schade bij ramkraak in Budel

(Foto’s/video) Bij Foto Rooijmans aan de Markt in Budel heeft afgelopen nacht rond 3.15 uur een ramkraak plaatsgevonden.

Met een personenauto werd tegen de ingang van de winkel aan gereden om deze te forceren. Door al het geweld zat de familie die boven de winkel rechtop in bed. De hadden meteen door dat het foute boel was. De dochter van de eigenaar trad kordaat op en bonsde op het raam om de ramkrakers af te schrikken. Ondertussen werd het signalement doorgegeven en de kentekens genoteerd.

Ondertussen liepen twee mannen de zaak binnen. Volgens de getuigen zat er een derde persoon in een vluchtauto die klaar stond. Binnen wisten de ramkrakers meteen waar ze moesten zijn. In de winkel staat een hekwerk om het deel van de winkel waar camera’s en lenzen staan te beveiligen. De ramkrakers klommen over het hek en vulden hun plastic Albert Heijn tassen die ze hadden meegenomen.

De dochter van de eigenaar bleef kabaal maken en vermoedelijk werd het de criminelen te heet onder de voeten. Ze wisten een deel van de buit mee te nemen, maar andere gevulde tassen lieten ze achter in de winkel. Ook het hek in de winkel heeft vermoedelijk een vertragend effect gehad op het handelen van de ramkrakers.

De daders doken de auto in en sloegen op de vlucht. Mede dankzij het kordate optreden van de familie en hulp van de Belgische politie kon diezelfde nacht de vluchtauto worden getraceerd in het Belgische Pelt. Een verdachte kon worden aangehouden. De andere daders wisten te ontkomen. Ze zijn te voet gevlucht.

Vijfde keer

De familie die al jarenlang de fotozaak runt in Budel is al vier keer eerder slachtoffer geworden van een ramkraak. Ze werken hard om hun boterham te verdienen. Het maakt ze boos en gefrustreerd. Anderen willen snel geld verdienen en doen dat door geweld en (emotionele) schade toe te brengen.

Inmiddels is een team van de Forensische Opsporing bezig met het sporenonderzoek. De politie zoekt nog getuigen. Heb je nog informatie over de ramkraak? Neem dan contact op met de politie Cranendonck via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Video via Youtube

https://youtu.be/bcHSC9_72zk

[nggallery id=’9102′]