Museum W slaat nieuwe weg in

Plaats een reactie

(Foto’s/video) Nadat donderdagmiddag het nieuwe beeldmerk en de naam van Museum W waren gepresenteerd, werd letterlijk en figuurlijk de toon gezet. In het museumgebouw stonden drie slagwerkers klaar om op bijzondere wijze de volgende stap te zetten.

Een van de drie slagwerkers was Dominique Vleeshouwers. Hij won recentelijk als eerste slagwerker de Nederlandse Muziekprijs. Met diverse instrumenten werd in het, nu nog kale, museumgebouw een optreden gegeven. Na het optreden ontstaken wethouder Gabriëls en wethouder Van Eijk een kaar en vulden ze het nieuwe beeldmerk in. Daarmee werd de volgende stap gezet naar een nieuw museum in Weert.

Met de heropening in 2021 zal het museum ook een inhoudelijke nieuwe weg inslaan. Levensthema’s zoals ‘gezin en familie’ en ‘lijden en dood’, vormen de insteek van de presentatie van de bijzondere en veelzijdige collectie. Daarmee laat het museum zien hoe ieders persoonlijke identiteit wordt gevormd en hoe het past in de kringloop van het leven. Een museum dat een degelijke rode draad kiest in het presenteren van de eigen collectie bestaat nog niet in. Nederland.

Verbouwing

Het museumgebouw ondergaat de komende maanden een ingrijpende renovatie en restauratie. Daarna voldoet het weer volledig aan de eisen die aan een hedendaags museum worden gesteld. Aan de buitenzijde is de meest ingrijpende verandering de ophoging van het achterhuis met zijn messing bekleding.

Verder valt de verplaatsing van de publieksentree naar de Meikoel op. Vanaf dat moment toont het gebouw het vertrouwde klassieke gezicht richting de Markt. En een eigentijds gezicht richting het Muntcomplex dan onlangs ook gerenoveerd en vernieuwd is.

Meer informatie: www.museumw.nl

Video via Youtube

https://youtu.be/GNcYx2CYJ00

[nggallery id=’9088′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie