Wiellager vrachtwagen vat vlam op A2

Maarheeze – (Foto’s) De brandweer, politie en Rijkswaterstaat zijn vrijdag rond 18.30 uur gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de snelweg A2 bij Maarheeze.

Een chauffeur was met zijn vrachtwagencombinatie onderweg in de rijrichting van Weert naar Eindhoven. Hij hoorde plotseling een klap en zag dat er rookontwikkeling ontstond. De chauffeur wist de vrachtwagen nog op de vluchtstrook van de afrit Maarheeze te parkeren.

Vermoedelijk was een wiellager van de aanhanger oververhit geraakt. De chauffeur ontkoppelde de aanhanger van de bakwagen en waarschuwde de brandweer. De brandweer kwam ter plaatse om het brandje te doven. Dankzij het snelle ingrijpen van iedereen kon erger worden voorkomen. De lading liep geen schade op.

De afrit Maarheeze is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.
[nggallery id=’9126′]