(Zeer) lange wachttijd bij milieustraat

12 reacties
File bij milieustraat Weert

(Foto’s) Het is bijna Pasen en dan begint het te kriebelen. Het is de periode dat in veel huishoudens de voorjaarsschoonmaak wordt gedaan. Nu iedereen thuis werkt in verband met de coronacrisis begint het nog meer te kriebelen.

Mensen gaan massaal hun huis, tuin en schuur opruimen. Echter wanneer ze bij de milieustraat in Weert arriveren, is het lachen vergaan. Al wekenlang is het extra druk, maar vrijdag was de file naar de milieustraat bijzonder lang. Het zorgde voor veel ergernis. Niet alleen bij de mensen die in de file stonden, maar ook bij de bedrijven op het industrieterrein. De auto’s die stonden te wachten blokkeerden de toegang naar de bedrijven.

Op de milieustraat zijn ze helaas gebonden aan de regelgeving die momenteel van kracht is vanwege de coronacrisis. Dit betekent dat er maar maximaal 5 auto’s voor grof- en restafval en maximaal 5 auto’s voor uitsluitend groenafval de milieustraat op mogen. Het gevolg is een wachttijd van uren. De auto’s staat tot aan de Ringbaan-Oost te wachten.

De oproep van de gemeente Weert is dan ook: kom dus ook alleen naar de Milieustraat als het écht nodig is. Een bezoekje aan de milieustraat kun je beter even heroverwegen en uitstellen. Scheelt wat ergernis bij iedereen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
12 reacties