Grote stalbrand in Heythuysen

112 Algemeen Leudal Regio 6 reacties 2 min. leestijd

Heythuysen – Update 10.00u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn donderdagmiddag gealarmeerd voor een stalbrand in Heythuysen.

De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling. De rook in tot in de wijde omtrek te zien. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig om de brand te blussen.

Het betreft een grote brand in een kippenstal. Er komt veel rook vrij en is zelfs tot in Sittard te zien. Als je last hebt van de rook sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit.

Update 17.08u

Het vuur is overgeslagen. Er zouden drie stallen in brand staan. Volgens de eerste berichten was men bezig met renovatiewerkzaamheden toen de brand uitbrak. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar de naastgelegen woning. Er is inmiddels opgeschaald naar GRIP 1.

Update 18.12u

Er zijn drie kippenstallen door de brand verwoest. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. De neergedaalde stukken zijn geen asbest. Er zijn geen personen of dieren gewond geraakt.

Update vr 10.00u

Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de brand donderdagavond rond 20.15 uur onder controle was. De leegstand van de stallen had volgens de eigenaar te maken met onderhoudswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is (nog) niet bekend, zo meldt de brandweer. De Stichting Salvage is opgeroepen. Deze Stichting werkt namens alle brandverzekeraars in Nederland en biedt steun aan gedupeerden bij brand-, storm- of waterschade.

Video via Youtube

https://youtu.be/Mw5Vo79Xfao

[nggallery id=’9190′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties