Digitale Koningsspelen school Moesel

Ingestuurde foto Brede School Moesel

(Foto’s) De scholen zijn dicht en er moet op afstand onderwijs gegeven worden. Dat is niet ideaal. De kinderen missen de klas, de juffen en meesters en vooral het contact met al hun vriendjes en vriendinnetjes.

En, om het helemaal zuur te maken, de Konningsspelen zijn voor dit jaar afgeschaft. Dus in plaats van een leuke, sportieve dag moeten de kinderen weer gewoon schoolwerk maken thuis. Dat vonden de leerkrachten op Brede School Moesel niet te accepteren. Dus kwam er een alternatief! Digitale Koningsspelen.

Alle kinderen kregen deze week in het huiswerkpakketje een aantal opdrachtblaadjes, een medaillekaart en stickers die ze kunnen verdienen op vrijdag 17 april. Op de dag zelf kunnen ze de Koningsdagfilm bekijken waarin alle juffen en meesters van Brede School Moesel (uiteraard in het oranje) opdrachten geven. In en rondom het huis worden spelletjes gespeeld, sportieve activiteiten voorgedaan en uiteraard wordt er begonnen met een heuse openingsdans. Met elke activiteit verdienen de kinderen een sticker en aan het einde van de film is er de uitreikingsceremonie.

Zo hoopt het team de kinderen toch nog een beetje leuke Koningsdag te geven, ondanks de afstand en het thuisonderwijs. Alle filmpjes en foto’s van de kinderen worden ingestuurd en verzameld. Zodra de scholen weer open gaan, geven ze deze een mooi plekje zodat ze toch nog terug kunnen kijken op deze bijzondere Koningsspelen 2020.

Bekijk een aantal ingestuurde schermafdrukken.