Kerk zijn in coronatijd in Weert

Plaats een reactie

Update – De impact van het coronavirus op het dagelijks leven is enorm, ook voor de kerken in Weert. Juist in deze tijd vinden mensen steun bij hun geloof en verbondenheid bij elkaar.

De kerken van de oecumenische werkgroep in Weert hebben daarom niet stil gezeten, maar gezocht naar manieren om toch samen het geloof te kunnen beleven. Er blijkt, uiteraard met inachtneming van de regels, nog heel veel wel mogelijk. “Je moet jezelf als kerk in deze dagen opnieuw uitvinden”, zegt dominee Jolien Leeffers van de Bethelkerk “dat is niet eenvoudig, maar het is heel mooi om te zien dat we door creatief te zijn toch samen God kunnen zoeken. Juist nu is dat belangrijk.”

De kerk gaat online

Nu het houden van een kerkdienst waarbij iedereen aanwezig is niet meer mogelijk is, zijn de Bethelkerk en Christengemeente Nieuw Leven overgeschakeld op online diensten via livestream. Iedere zondag om 10u zenden beide kerken hun dienst live uit. “We merken dat het waardevol is dat mensen toch een dienst mee kunnen maken, “ zegt Benno van Mersbergen, oudste in Christengemeente Nieuw Leven. “Via de chatfunctie wordt ook volop gereageerd, zo kunnen mensen elkaar begroeten en gebedspunten opgeven tijdens de dienst. Ook is het voor gasten laagdrempelig om een keer een dienst mee te maken.” Ook een online dienst meemaken? Dat kan eenvoudig via:
http://www.kerkdienstgemist.nl voor de Bethelkerk
– het Youtube kanaal van Christengemeente Nieuw Leven: https://www.youtube.com/channel/UC1mfoKyh6nuaZOpc6qPCwyA
Op hun websites bieden de kerken meer informatie en verwijzingen naar de livestreams.

De kerk blijft open

Niet alles hoeft online plaats te vinden: Ivo Krewinkel, pastoor van Weert Zuid en Oost draagt nog steeds dagelijks de mis op en bidt daarbij voor alle intenties, noden en zorgen van de parochies. “Ik vind het belangrijk om de mis te blijven opdragen, ook al zijn parochianen er niet bij aanwezig, geestelijk zijn we toch verbonden”.

Daarnaast blijft de kerk een belangrijke plaats om even de stilte op te zoeken en contact met God te hebben. De parochies van Weert Zuid en Oost zorgen er dan ook voor dat de Moeselkapel zoals gebruikelijk iedere dag open is van 9:00 – 19:00u voor gebed of om een kaars te branden. Ook de Bethelkerk is dagelijks geopend voor een moment van bezinning, stilte of gebed. Daarnaast is vanaf pasen de Sint-Jozefkerk iedere zondag van 10:00 – 11:00u open voor stil gebed. In alle kerken ben je van harte welkom, neem je tijdens jouw bezoek de richtlijnen ter bestrijding van het corona virus steeds in acht?

Pasen

Binnenkort vieren we pasen, een bijzonder feest voor alle kerken. In de online diensten zal hier zeker aandacht voor zijn. Ook zijn er extra openstellingen van de kerken. Op goede vrijdag 10 april zijn de Moeselkapel, Sint-Jozefkerk en de Sint-Matthiaskerk open van 15:00 – 16:00u voor het privé bidden van de kruisweg. Op paaszondag is de Sint – Jozefkerk open van 10:00 – 12:00u voor een stil gebed bij de paaskaars, ook zullen er kleine kaarsen ter beschikking zijn om mee naar huis te nemen.

Update: kerken Boshoven en Laar

Met Pasen zal de kerk van Boshoven op zaterdagavond van 19.00 tot 19.45 uur en op zondag van 09.30 tot 10.15 uur open zijn. De kerk van Laar op zondagmorgen van 11.00 tot 11.45 uur.

Het eerste kwartier zal voor hen die dat willen de H.Communie worden uitgereikt in de kerken. De Paaskaars brandt en er zijn kleine paaskaarsjes om mee naar huis te nemen. Alle weekenden daarna zijn dezelfde openingstijden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie