Mini-expositie Ons Weerter Corona-archief

Het jaar 2020 zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan als een uitzonderlijk jaar dat niemand had zien aankomen, het begin van de Coronapandemie. Inwoners van Weert deelden met het Gemeentearchief Weert allerlei materiaal uit deze tijd. Vanaf nu is de mini-expositie ‘Ons Weerter Corona-archief’ te zien in het Bibliocenter.

De meeste mensen zullen zich deze coronaperiode waarschijnlijk nog lang herinneren: de sluiting van horeca, scholen, musea en theaters en de stille straten. Tijdens de lockdown was het thuiswerken de norm, scholieren kregen thuisonderwijs en ondernemers probeerden met nieuwe diensten hun omzet op peil te houden.

In 2023 zijn in een groot deel van de wereld de maatregelen afgeschaft. Geen coronapas, geen anderhalve-meter-maatschappij en geen verplichte mondkapjes meer.

Mini-expositie Ons Weerter Corona-archief

Eind april 2020 riep het Gemeentearchief Weert de inwoners van Weert op om materiaal aan te leveren voor een corona-archief. Dit leverde bijzondere resultaten op zoals foto’s van stoepkrijttekeningen, liedjes, uitzonderlijke protocollen, vlaggen en spandoeken om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken.

Als afsluiting van deze historisch ingrijpende periode heeft het Gemeentearchief Weert de mini-expositie opgericht Ons Weerter Corona-archief. In deze expositie laten ze enkele bijzondere stukken zien uit hun corona-archief. Ze willen iedereen hartelijk danken die tot nu toe een bijdrage heeft geleverd aan het corona-archief.

De expositie is te bekijken in de vitrine bij de ingang van de studiezaal van het Gemeentearchief op eerste etage van Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert.

Oproep

Bij het Gemeentearchief Weert zijn ze nog steeds op zoek naar materiaal. Heb je nog foto’s, (digitale) berichten en ervaringen voor het corona-archief, neem contact op met Fransien Smeets van het Gemeentearchief via [email protected].

Meer informatie

Meer weten over het corona-archief en de expositie? Kijk op de website: www.weert.nl/miniexpositie