Land van Horne vangt evacuees op

(Foto’s/video) Vanwege een grote natuurbrand op de Deurnense Peel heeft de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost De Zorgboog maandagmiddag 20 april laten weten dat de kleinschalige woonlocatie Wellenshof in Liessel moet worden ontruimd. Stichting Land van Horne in Weert gaf aan dat ze plek hadden om deze bewoners op te vangen.

De 24 bewoners werden net voor het avonduur geëvacueerd en naar een woonzorgcentrum van Stichting Land van Horne aan de Boerhaavestraat in Weert gebracht. Er werd gebruik gemaakt van twee bussen en drie ambulances. Een aantal bewoners is besmet dan wel verdacht van een besmetting met het coronavirus. Zij werden met de speciale ‘covid-bus’ naar Weert vervoerd. Deze kwam onder begeleiding van de politie naar Weert.

De bewoners zullen de nacht in Weert doorbrengen en worden daar verzorgd door Zorgboogmedewerkers, met inachtneming van alle coronamaatregelen. Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners terug kunnen keren naar hun eigen woning. Familieleden van de geëvacueerde bewoners zijn door de Zorgboog op de hoogte gesteld.

Video via Youtube

https://youtu.be/pn-mHQScu48

[nggallery id=’9207′]