Dreiging vuurwapen misverstand

(Foto’s/video) Bij de politie gingen zondagavond alle alarmbellen af toen de meldkamer een verontrustende melding binnen kreeg. Bij een adres in Weert zou tijdens een conflict iemand met een vuurwapen zijn gezien en mogelijk hebben gedreigd.

De politie ging af op het doorgegeven signalement en hield op de Maaseikerweg rond 22.00 een duo in een personenauto aan. Ter hoogte van de Ringbaan-Zuid / Maaseikerweg voerde de politie een zogenoemde Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV), ook wel uitpraatprocedure genoemd, uit. Deze procedure wordt uitgevoerd wanneer er mogelijk vuurwapengevaarlijke personen uit een voertuig gehaald moeten worden. Daarbij krijgen de betrokkenen stapsgewijze gesproken opdrachten om uit de auto te komen, zodat de arrestatie zonder risico’s kan verlopen.

Nadat de mannen uit hun auto waren gehaald werden ze geboeid en van elkaar gescheiden. De inzittenden waren stomverbaasd. Achteraf bleek het ook te gaan om een misverstand. De politie had vanzelfsprekend de melding serieus genomen. Maar uiteindelijk bleek er helemaal geen vuurwapen in het spel te zijn geweest, zo bevestigt een woordvoerder van de politie maandag. Nadat de politie verhaal ging halen bij de melder en de situatie duidelijk was geworden werd het duo weer vrijgelaten. De mannen toonden begrip voor het handelen van de politie en konden met een spannend verhaal terug naar huis.

Video via Youtube

https://youtu.be/IUe5jCkD4ws