Skere Tijden helpt jongeren

Het is natuurlijk een feestje om 18 jaar te worden en bij de club van volwassenen te horen. Maar er komt ook een hoop verantwoordelijkheid op je af. Aanvragen van een DigiD, uitzoeken van een zorgverzekering of het afsluiten van een huurcontract in een studentenhuis. Hoe pak je dat aan? Het online platform Skere Tijden, door en voor jongeren, helpt je daarbij.

Medio maart heeft Punt Welzijn in opdracht van de gemeente Weert het social media platform Skere Tijden gelanceerd, bedoeld om in te spelen op volwassen vragen in het leven van jongeren. Deze opdracht is voortgekomen uit een project van Gilde opleidingen genaamd ‘Speaking Minds’, waarbij leerlingen hun mening over maatschappelijke thema’s omzetten in advies naar de gemeente Weert.

Skere Tijden is actief op Instagram en Facebook en wordt ingezet om jongeren rond de leeftijd van 18 jaar bewust te maken van alle aspecten die komen kijken bij het volwassen worden. Dit soort ‘saaie materie’ wordt online op een leuke en behapbare manier aan de jongeren aangeboden, met als doel ze hierin te motiveren en ondersteunen. Maar naast deze serieuze zaken zorgt Skere Tijden ook voor leuke lifehacks, tips en interactie waarbij de insteek ligt in de bewustwording rondom volwassen worden en financiële verantwoordelijkheden.

De Instagram- en Facebookpagina is bedoeld voor en door jongeren. Buiten dat het project al is opgezet door de doelgroep zelf, wordt het ook nog eens achter de schermen beheerd door jongeren. Jongeren die als geen ander weten hoeveel er op je afkomt als je volwassen wordt. Door eigen ervaringen weten zij al een beetje hoe het in de volwassen wereld reilt en zeilt, en dus ook hoeveel gedoe het je kan besparen om je zaakjes goed op orde te hebben.

Ontdek de Instagram- en Facebookpagina van Skere Tijden Weert voor meer informatie.

www.instagram.com/skeretijden_weert/
www.facebook.com/SkereTijdenWeert/