Aanpassing borden Stationsplein

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Een deel van de huidige parkeermogelijkheden aan het Stationsplein in Weert bestaan uit Kiss and Ride vakken (K+R). De gemeente heeft besloten deze situatie te wijzigen.

Op dit moment komt het regelmatig voor dat men de K+R vakken niet gebruikt voor het doel waar ze voor zijn. Ze zijn namelijk bedoeld voor het halen en brengen van reizigers van het openbare vervoer. Aangezien de K+R borden geen RVV borden (volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens) zijn kan de gemeente niet handhaven op het moment dat men langdurig parkeert.

Om langparkeerders te kunnen beboeten gaat de gemeente een aanpassing doorvoeren met betrekking tot de bebording. Als de nieuwe borden er staan mag iedereen maar maximaal 15 minuten parkeren. Bezoekers van de omliggende winkels kunnen overigens dan ook gebruik maken van de vakken met een maximale tijdslimiet van 15 minuten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie