Wat te doen bij spanningen thuis?

Omdat vanwege de coronacrisis de mensen binnen moeten blijven kunnen er ook spanningen ontstaan in huishoudens.

Mocht je signalen hebben dat het ergens uit de hand loopt, dan adviseert de gemeente Weert om aan de bel te trekken. Je kan hiervoor terecht bij: Veilig Thuis (https://veiligthuis.nl). Ze zijn dag en nacht bereikbaar.

Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Voor als je zelf betrokken bent, of iemand uit je omgeving dat is.

Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, zowel aan slachtoffers, plegers, omstanders als professionals. Veilig Thuis doorbreekt onveilige situaties, zorgt voor afstemming tussen samenwerkingspartners en zet mensen in beweging. Veilig Thuis biedt perspectief op een betere situatie waardoor mensen weer toekomst hebben.

Bij burenruzies

Het is ook onvermijdelijk dat je meer meekrijgt van je buren en zij van jou. Mogelijk meer dan je lief is. En hoe langer het duurt, hoe lastiger het misschien gaat worden. Je kan beginnen door met elkaar rekening te houden. Laat kinderen in huis op sokken spelen, zet de tv of radio wat zachter, en probeer luidruchtige klussen te beperken tot een uurtje per dag.

Mocht het op momenten toch te moeilijk worden, dan kan Buurtbemiddeling helpen. Goed getrainde bemiddelaars helpen om conflicten tussen buren bespreekbaar te maken, zodat jullie samen kunnen zoeken naar een oplossing. Eén goed gesprek zorgt vaak al voor beter onderling contact en een oplossing voor de overlast.

Meer informatie kun je vinden via www.proteionbuurtbemiddeling.nl.