8 verstekelingen in vrachtwagen

Vrijdagochtend rond 11.00 uur stopte er een vrachtwagen aan de Franklinlaan op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Plots sprongen er aantal onbekende personen uit de vrachtwagen toen de deuren opengingen.

Daarop werd direct de politie gealarmeerd, die een zoekactie startte. Alle acht personen zijn vervolgens aangetroffen. Zijn alle meerderjarig en afkomstig uit Afrikaanse landen. Vermoedelijk waren ze onderweg richting Engeland.

De personen zijn medisch gecontroleerd en worden nu opgevangen. Medewerkers van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) doen het onderzoek in deze zaak. De vluchtelingen gaan, na afhandeling van het strafrechtelijk onderzoek, het vreemdelingentraject in indien ze asiel willen aanvragen in Nederland.

De vrachtwagenchauffeur is kort gehoord en hem wordt niets ten laste gelegd.