Achtervolging eindigt in Weert

(Foto’s/video) – Update 11.31u – De politie stelt een onderzoek in naar een achtervolging die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond en iets voor 5.00 uur eindigde op de Roermondseweg in Weert.

In het Duitse Schwelm vond vannacht een poging plofkraak plaats waarop de verdachten richting Nederland vluchtten. Agenten werden gevraagd uit te kijken naar de betreffende auto. Zij zagen op een gegeven moment de auto rijden en zetten de achtervolging in. Uiteindelijk reed de auto tegen een hekwerk van een woning en vluchtten de verdachten. Twee ervan konden worden aangehouden.

Nader onderzoek in het voertuig wees uit dat er een pakketje in lag dat mogelijk explosieven bevatte. Daarop is alles afgezet en de betreffende woning ontruimd. De EOD kwam ter plaatse om onderzoek in te stellen. Bij de achtervolging werden een helikopter en een politiehond ingezet. De personalia van de verdachten die zijn aangehouden is op dit moment nog niet bekend.

De Roermondseweg (N280) is nog altijd afgesloten voor het verkeer vanwege het onderzoek.

Update 11.31u

Onderzoek naar de vluchtauto op de Roermondseweg heeft aangetoond dat er in de auto een explosief is aangetroffen.

Het explosief wordt door de EOD uit elkaar gehaald waarna er een deel tot ontploffing wordt gebracht en een ander deel naar het NFI gaat voor nader onderzoek. In de kofferbak van de auto is een stof aangetroffen waarvan onderzocht wordt of het om brandstof gaat. De weg blijft in verband met het onderzoek voorlopig nog afgesloten.

Bij de achtervolging heeft de politie waarschuwinggschoten moeten lossen. Ook een politieauto is beschadigd bij het klemrijden van de vluchtauto. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Van de twee aangehouden verdachten is nog geen identiteit bekend. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte. Heb je informatie, bel dan met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Video via Youtube

https://youtu.be/z3cu1W1ZYA0

[nggallery id=’9253′]