Poes uit boom gered in Heythuysen

Heythuysen – (Foto’s/video) De brandweer is zondag rond 11.30 uur gealarmeerd voor een dier in nood in Heythuysen.

Passanten hadden enkele dagen geleden een poes in de boom zien zitten in het bosgebied aan de Heide. De poes zat vandaag nog steeds in de boom. Er was gepoogd om de poes naar beneden te lokken, maar dat bleek tevergeefs. Daaropvolgend besloten de voorbijgangers om de hulpdiensten te bellen.

De brandweer van Heythuysen en Roermond kwamen ter plaatse om de poes uit de boom te halen. Dit was nog een hele klus omdat de hoogwerker moeite had met manoeuvreren op het smalle bospad tussen de bomen.

Uiteindelijk is het de brandweer gelukt de kat uit de boom te bevrijden. Het beestje is overgedragen aan de dierenambulance.

Video via Youtube

https://youtu.be/r_JGKiMCTqY