Conifeerbrand op Valenakkerweg

(Foto’s) In de nacht van vrijdag op zaterdag mocht de brandweer van Weert nog een keer in actie komen. Ditmaal voor een conifeerbrand.

Rond 2.45 uur was een coniferenhaag in brand gevlogen. De brandende haag stond tussen een woonhuis en een garage. De brandweer was net onderweg richting de kazerne na de autobrand op de Laurenburg. Ze konden meteen doorrijden naar de Valenakkerweg voor de conifeerbrand.

De brandweer was er snel bij. Men wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen gebouwen. De brand was snel onder controle. Uit voorzorg werd wel nog de garage gecontroleerd of deze mogelijk schade had opgelopen.

Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Heb je een verdachte situatie gezien? Meld het dan bij de politie Weert via 0900-8844.