Bloemetje voor inwoners Swartbroek

(Foto’s) Op zaterdag 23 mei bracht de schutterij St. Cornelius een bloemetje bij de inwoners van Swartbroek.

De schutterij wil op deze manier alle dorpsgenoten een hart onder de riem steken in deze tijd waarin de wereld behoorlijk op zijn kop staat en we met elkaar geen idee hebben hoe de toekomst eruit zal zien.

Waarom doet de schutterij dit? In oorsprong is zorgdragen voor de veiligheid van het dorp een taak van een schutterij. De schutterij hoeft gelukkig niet meer met kogels het dorp te verdedigen, maar speelt nog steeds een belangrijke rol in het dorpsgebeuren. Een schutterij doet niet alleen op bolletjes schieten en muziek maken, ze voelt zich ook zeer betrokken bij de inwoners van het dorp.

De leden van de schutterij ervaren net als de inwoners hoe het is om in deze verwarrende tijd te leven. Ze hoopt door middel van dit bloemetje een beetje bij te dragen aan het welzijn van de inwoners van Swartbroek. De kleine attentie werd gegeven vanuit een groot schuttershart en met medewerking van Kwekerij Stals uit Ell.

De schutterij wenst van harte aan iedereen dat hij of zij gezond deze Coronatijd doorkomt.

Bekijk een ingestuurde bijdrage.