Waterleiding gesprongen in meterkast

(Foto’s) De brandweer is zaterdag rond 15.15 uur gealarmeerd voor een wateroverlast melding in Weert.

In een woning aan de Brederostraat was een waterleiding gesprongen. De waterleiding zat net voor de watermeter in de meterkast. Door de breuk stroomde het water de woning in.

De bewoners waren inventief om een slang en PVC-buis te koppelen aan de kapotte waterleiding. De brandweer assisteerde de bewoners door een brandweerslang te koppelen en zo het water naar buiten af te voeren. Hierdoor wist men te voorkomen dat de hele woning vol water zou lopen.

WML werd in kennis gesteld en een monteur is reeds ter plaatse om het probleem te verhelpen. Vanwege het euvel moest de waterleiding in de straat worden afgesloten. Buurtbewoners zullen het even zonder water moeten doen, maar naar verwachting is het probleem snel opgelost.