Kitten zit klem onder A2-viaduct

Maarheeze – (Foto’s/video) Je zou denken, het is onmogelijk. Een kitten zat donderdagochtend in Maarheeze bekneld tussen een stalen balk en een plank van het A2-viaduct aan de Kerkstraat.

Een voorbijganger had iets zien bewegen en constateerde dat er een dier klem zat. De hulpdiensten werden gebeld en de brandweer en politie kwamen ter plaatse. De brandweer had het juiste gereedschap voorhanden om de zwarte kitten te kunnen bevrijden.

Er werd eerst een plank doormidden gezaagd en vervolgens enkele schroeven verwijderd. Hierdoor kon de plank worden verwijderd en konden de hulpverleners de kitten bevrijden. De zwarte pluizenbol kwam zonder te vallen met vier pootjes veilig op de grond. Een behulpzame omstander haalde een doos waar de kitten in werd geplaatst. De kitten is bij een dierenarts afgegeven.

Video via Youtube

https://youtu.be/So0q7ivbXAE