BAL neemt afscheid van Henk Konings

(Foto’s) Op hartverwarmende wijze heeft Basketball Academie Limburg (BAL) donderdagmiddag afscheid genomen van hun icoon Henk Konings. Op de parkeerplaats van sportpark Boshoven werd een erehaag gevormd door iedereen die Henk Konings een laatste eerbetoon wilde brengen.

In 1967 was Henk Konings betrokken bij het oprichten van het Weerter basketball, toen nog onder de naam Basketball Stars Weert. Als coach was Henk de coach van het team dat promotie afdwong naar de Nederlandse Eredivisie. Hij was daarnaast de architect van het team dat in 1994 het landskampioenschap naar Weert bracht. Later vervulde Henk de functie van technisch manager voor het Weerter basketball. De laatste jaren vervulde hij de rol van scout en bij de trainingen was hij de sparringpartner van de hoofdcoach.

Henk Konings ontving eind vorig jaar een Koninklijke Onderscheiding. Vandaag stonden vele mensen op de parkeerplaats, zodat er gepast afstand kon worden gehouden, om afscheid te nemen van hun Henk. Er werd een erehaag gevormd en uiteindelijk klonk er luid applaus als waardering en steun.

Video via Youtube

https://youtu.be/SiqlotshGe4