Krans voor Meimaand-Mariamaand

(Foto’s) Vandaag is de eerste zondag van de Meimaand-Mariamaand. Traditiegetrouw zouden de Broedermeesters en de Mariadraagsters de feestelijke opening van de Meimaand in de St.-Martinuskerk bijwonen. Helaas gaat de Heilige Mis niet door in verband met de corona-maatregelen. Ook de sacramentsprocessie op 11 juni kan om dezelfde reden geen doorgang vinden.

Viering Meimaand

Om de opening van de Meimaand toch te markeren houden ze een traditie in ere. De Broederschap liet zondag een krans ophangen bij het Mariabeeld aan de gevel van de kerk. De brandweer Weert verleende hieraan medewerking met een ladderwagen. Dit gebeurde onder het toeziend oog van een kleine delegatie van Broedermeesters en Mariadraagsters. Dit alles kan plaatsvinden met inachtneming van de vereiste 1,5 meter onderlinge afstand.

Openstelling St.-Martinuskerk

Ook is er aan gedacht om parochianen en andere gelovigen de gelegenheid te geven te bidden bij Maria tot Weert en een kaarsje op te steken. In coronatijd is de kerk van dinsdag tot en met vrijdag open van 14.00 tot 15.00 uur. Op zaterdagen is de kerk opengesteld van 11.00 tot 15.00 uur. Daarnaast is de kerk op alle zondagen in mei, mede door vrijwilligers van de Broederschap en de Kerkenwacht, extra opengesteld van 13.00 tot 16.00 uur.

Mariakapel St.-Raphaelpad

In de coronatijd is de Mariakapel aan het St.-Raphaelpad (naast de Hema) met behulp van vrijwilligers elke dag geopend van 10.00 tot 16.00.

Sacramentsprocessie geannuleerd

Op 11 juni aanstaande zou de sacramentsprocessie weer door de binnenstad van Weert trekken. Echter gezien de huidige omstandigheden betekent dit een groot risico voor ieders gezondheid. Vandaar dat, ook gezien het landelijke beleid, de sacramentsprocessie dit jaar helaas geen doorgang kan vinden.
We hopen van harte dat de sacramentsprocessie volgend jaar op donderdag 3 juni 2021 weer kan plaatsvinden.