Grens België nog een maand dicht

Algemeen Belgie Corona Dorpen 3 reacties 1 min. leestijd

Niet essentiële reizen vanuit en naar België blijven verboden tot en met 8 juni 2020. Dat hebben de Belgische autoriteiten vandaag bekend gemaakt.

Hoewel in België ook wordt begonnen aan het voorzichtig versoepelen van de coronamaatregelen, houden ze de grenzen toch nog een aantal weken dicht. De wegen tussen Weert en België zijn allemaal geblokkeerd, op twee wegen na. Mensen die toch een noodzakelijke reis naar België moeten maken kunnen de grens via de Kempenweg in Weert of de Frans Strouxstraat in Stramproy passeren. Hier staat overigens met enige regelmaat politie te controleren.

Grensarbeiders en vignet

Grensarbeiders moeten bij de uitvoering van hun werkzaamheden, zowel in essentiële als niet-essentiële sectoren, vlot het Belgisch grondgebied moeten kunnen betreden en terug verlaten om zich naar hun bestemming te begeven. Tijdens deze verplaatsing is het toegelaten om boodschappen te doen.

De grensarbeiders dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs en/of paspoort en een verklaring van de werkgever wordt sterk aanbevolen. Voor verplaatsingen van werknemers in de vitale beroepen/cruciale sectoren kan gebruik worden gemaakt van een papieren vignet.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties