Motorcrossers botsen in bosgebied

(Foto’s) De hulpdiensten zijn zaterdagavond rond 20.25 uur gealarmeerd voor een ongeval in het bosgebied aan de Geuzendijk tussen Budel en Weert.

In het bosgebied waren twee bestuurders van cross en/of enduromotoren met elkaar in botsing gekomen. De twee bestuurders kwamen ten val. Een persoon raakte lichtgewond en is voor de controle overgebracht naar het ziekenhuis. De andere motorcrosser kwam met de schrik vrij.

‘Crossen’ mag in Nederland alleen op een daarvoor aangewezen terrein. De Budeler- en Weerterbergen zijn militair oefenterrein en cross-/motorvoertuigen zijn hier niet gewenst. De politie zal daarom met de crossers in gesprek gaan over de verdere afwikkeling van het incident.

Update

Op het terrein werd gereden met enduromotoren. Enduromotoren zien eruit als crossmotoren, maar voldoen wel aan de wettelijke eisen voor rijden op de openbare weg en ze hebben dus ook een kentekenbewijs. Een enduromotor heeft banden die geschikt zijn voor de verharde weg, maar kan desondanks zwaar terrein aan.