Aangepaste weekmarkt in beeld

(Foto’s) Zaterdag stonden er weer non-food kramen op de Weerter weekmarkt. Na enkele weken succesvol proefdraaien met alleen food-kramen kon het aanbod deze week worden uitgebreid. Desondanks was het een aangepast vorm van de weekmarkt.

Door het nemen van extra maatregelen kon de noodzakelijke afstand tussen marktbezoekers onderling worden gewaarborgd. Zo waren bijvoorbeeld de looppaden tussen de kramen minimaal 4,5 meter, sta- of zitgelegenheden waren niet toegestaan, voedsel dat vers werd bereid mocht niet op de markt genuttigd worden en er waren extra toezichthouders aanwezig.

Vanwege de afstand stonden sommige kramen wat verstopt. Het was even zoeken voor de bezoekers. Zowel de marktkooplui als de bezoekers namen de maatregelen en afstand houden van elkaar serieus.

Bekijk een impressie (door Theo Van de Winkel).