Nederweert sluit twee bedrijfspanden

Nederweert – Burgemeester Op de Laak heeft besloten om twee bedrijfspanden aan de Magnesiumstraat in Nederweert voor de duur van twee maanden te sluiten vanwege overtredingen van de Opiumwet.

Hennep

In één bedrijfspand is een hennepkwekerij en hennepstekkerij opgerold. Er werden ongeveer 230 hennepplanten en 1.500 hennepstekken aangetroffen. In een ander bedrijfspand is een hennepkwekerij met ongeveer 330 hennepplanten ontmanteld.

Vanaf 1 mei

Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De besluiten zijn genomen op basis van het zogenaamde Damoclesbeleid. De beide bedrijfspanden zijn met ingang van 1 mei 2020 gesloten.

Damoclesbeleid

Op grond van artikel 13b Opiumwet is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen als in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten.