Oud wijkagent steunt Weerter Minima

Foto via: Weerter Minima Groep

Oud wijkagent van Weert-Zuid, Mustafa Celik, was gisteren even terug in ‘zijn’ wijk. Mustafa werkte voorheen bij de politie Weert maar werkt en woont nu in een ander district.

Mustafa draagt Weert nog altijd een warm hart toe en weet dat ook hier mensen wel eens een keer wat extra’s kunnen gebruiken, zeker in deze rare coronatijd. Afgelopen week plaatste Mustafa een oproep op zijn Facebookpagina met als doel zich in te zetten voor mensen die het momenteel zwaar hebben. Zo werd er ook contact gelegd met de Weerter Minima Groep in Weert.

Mustafa Celik en zijn vrouw Ayse Bkaya waren een kleinschalig project gestart waar ze zoveel mogelijk geld bij elkaar wilden krijgen voor minder bedeelde gezinnen/personen. Met dat geld wilden ze bij lokale ondernemers boodschappen gaan doen voor ongeveer 30 gezinnen. Het bleek een groot succes. Het streefbedrag werd met méér dan 30% overtroffen, waardoor ze niet 30 maar 46 gezinnen blij konden maken met een levensmiddelenpakket. Ook 10 huishoudens in Weert werden blij gemaakt.

Maandagmiddag, uitgerekend op zijn verjaardag, kwam Mustafa samen met zijn broer Burak Celik in een gesponsorde auto van Mercedes-Benz Smeets naar Weert om de mooie pakketten uit te delen bij de mensen thuis. Judy Tangande en Nico van den Bent van de Weerter Minima Groep hielpen hen.

De Weerter Minima Groep sprak hun enorme waardering uit voor dit initiatief.