Oscar bedankt SJG en Radboudumc

Algemeen Corona Human interest Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Bij de 49-jarige Oscar Ellerbrak uit Weert werd 4 april j.l. het coronavirus geconstateerd. Er volgden dagen van ellende en Oscar werd van het SJG in Weert naar het ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen gebracht.

In het Radboudumc onderging Oscar een proefbehandeling. Hij was één van de eerste vijf patiënten die Icatibant toegediend kreeg. Een opname op de Intensive Care is hem gelukkig bespaard gebleven, maar de angst heeft er bij hem toch goed ingezeten. Hij moest veelvuldig zuurstof toegediend krijgen. De angst was dan ook dat het verschrikkelijk mis zou gaan. Geen fijne herinnering.

Wat wel een mooie herinnering was, is dat het ziekenhuispersoneel in beide ziekenhuizen zich enorm inzette om Oscar er weer bovenop te krijgen. Een team van verplegers, artsen, mensen die de maaltijden verzorgden, de psychische bijstand en de mensen die alles schoon hielden, hij zal het nooit meer vergeten.

Fietstocht om te bedanken

Oscar wil de ziekenhuizen een hart onder de riem steken. Daarom gaat hij op zondag 24 mei, ongeveer 5,5 week nadat hij ontslagen is uit het Radboudumc, laten zien dat je hier sterk kunt uitkomen. Vier weken geleden liep hij nog achter een rollator en nu gaat het steeds beter en is Oscar begonnen aan zijn fietstrainingen.

Op zondag 24 mei 2020 gaat Oscar, dit keer niet per ambulance, maar op de fiets, nogmaals van het Sint Jans Gasthuis in Weert naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Samen met twee goede vrienden die weten wat fietsen is, Jan van Dongen en Mike Palmen. Ze willen hier geld mee ophalen voor zowel het Sint Jans Gasthuis in Weert als ook het Radboud Fonds. Bij het Radboudumc willen ze het ziekenhuispersoneel dankbaar kennis laten maken met de Weerter vlaai van Bakker Vries.

Het enige wat Oscar nog hoopt is dat je hem steunt bij deze tocht. Hij vraagt of je een donatie wil doen en daarmee de twee goede doelen wil ondersteunen.

Meer informatie

– Website: www.fietsenisbeterdancorona.nl
– Doneren kan via: www.fietsenisbeterdancorona.nl/gofundme/
– En volg Oscar via Facebook: Fb.me/fietsenisbeterdancovid

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie