Wederom gaslek in de Serviliusstraat

(Foto’s/video) Op de Serviliusstraat gingen dinsdagavond weer alle alarmbellen af. Buurtbewoners hadden alarm geslagen nadat ze een gaslucht hadden waargenomen in een van de flatgebouwen. Al drie keer eerder dit jaar mocht de brandweer naar de Serviliusstraat voor een gaslek.

De brandweer kwam weer ter plaatse om metingen te verrichten. Er werd inderdaad een gaslucht waargenomen. Uit voorzorg werden 10 flatwoningen ontruimd. Het complex werd geventileerd zodat de concentratie gas niet te hoog kon oplopen.

Naast de brandweer en politie kwamen ook medewerkers van Enexis, Wonen Limburg en de Officier van Dienst bevolkingszorg ter plaatse. Ook waarnemend burgemeester Ina Leppink-Schuitema kwam naar de Serviliusstraat om zich te laten informeren door de buurtbewoners en hulpverleners.

Medewerkers van Enexis hebben de gasleiding afgesloten zodat de bewoners vanavond veilig in hun woning kunnen slapen. Morgen gaan monteurs van de netbeheerder verder met de reparatie van de gasleiding.

Video via Youtube

https://youtu.be/xPVDR9MVtAk

[nggallery id=’9417′]