Jongen (17) ernstig gewond na sprong

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn dinsdag rond 14.30 uur gealarmeerd voor een noodsituatie bij het Blauwe Meertje aan de Herenvennenweg.

Een bezoeker van het dagstrand was ernstig gewond geraakt. Volgens getuigen was de jongeman (17) van een steiger af gesprongen. Omdat het ondiep is bij de steiger is de zwemmer vermoedelijk gewond geraakt toen hij in het water terecht kwam. Omstanders en het personeel van het dagstrand boden direct eerste hulp.

Omdat de situatie zo ernstig was kwam ook een traumahelikopter ter plaatse voor medische bijstand. De helikopter kon in de ligweide landen. Het slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd. In het bijzijn van een trauma-arts is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het was voor de ambulance lastig om door het mulle zand te rijden. Ze kregen hulp van omstanders en het personeel om het slachtoffer van het dagstrand af te halen. Uiteindelijk is het slachtoffer in een andere ambulance geladen. De brandweer komt ter plaatse om de gestrande ambulance uit het zand te trekken.

Update: de brandweer hoefde niet ter plaatse te komen. Met een shovel is de ambulance uit het zand gehaald.

Video via Youtube

https://youtu.be/d8JFU9z_cfk