Beelden aanhouding terreurverdachten

(Video) Op 27 september 2018 hield de politie op de Trancheeweg in Weert een aantal terreurverdachten aan. Er zijn vandaag nieuwe beelden vrijgegeven.

Eerder werden er al beelden gedeeld van de wapentraining in een vakantiehuisje in Weert. Vandaag gaf het Openbaar Ministerie de beelden vrij van de aanhouding op de parkeerplaats aan de Trancheeweg. Op de beelden is te zien hoe het busje wordt klem gereden en hoe agenten de terreurverdachten overmeesteren. Eerder die dag hadden de terreurverdachten een afspraak gehad om wapens te kopen. Ze wisten niet dat de verkopers infiltranten van de politie waren.

Nadat de verdachten vertrekken in een gehuurd busje uit Frankrijk worden ze klem gereden en komt er een politiemacht op ze af waarna ze worden ingerekend. Het verloopt niet geheel zonder slag of stoot.

Video Omroep Gelderland via Youtube

https://youtu.be/CkxalLV3qaY