Beiaardfestival Beethoven on Bells

Van 27 juni tot en met 26 juli staat het carillon van de Martinustoren in Weert in het teken van het Internationale Beiaardfestival. Rode draad in het programma van dit jaar is de muziek van Ludwig van Beethoven, vanwege zijn 250e geboortedag dit jaar. Het thema van het carillonfestival van deze zomer is dan ook Beethoven on Bells.

Het Nederlandse aanstormend talent Robert Hutten neemt het openingsconcert op zaterdag 27 juni (15 uur) voor zijn rekening. Hij speelt een gevarieerd programma van Beethoven tot Rowwen Heze.

Op zaterdag 4 juli (15 uur) staat het programma in het teken van Independence Day en speelt Frank Steijns werken van Amerikaanse componisten als Robert Barnes en Frank DellaPenna.

Op dinsdag 7 juli (20 uur) speelt de Vlaamse gastbeiaardier Koen van Assche Beethoven on Bells, een gevarieerd programma met werken van Beethoven waaronder delen uit de 5e en 7e symfonie.

Op zaterdag 11 juli (15 uur) klimt opnieuw Frank Steijns de toren in en speelt een concert ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag met beiaardwerken van de Vlaamse componisten Staf Nees en Jef Denyn. Zaterdag 18 juli (15 uur) speelt Steijns op het carillon dansen en suites uit de 18e eeuw.

Verzoeknummerweekend

In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juli speelt stadsbeiaardier Frank Steijns op beide dagen vanaf 15 uur verzoeknummers van en voor Weertenaren. Het publiek kan speciale verzoeknummers doorgeven via [email protected] of de Facebookpagina van de Weerter beiaard: www.facebook.com/weerterbeiaard.